Késői Sárgamuskotály

JELLEMZŐI
Évjárat: 2019
Jelleg: késői szüretelésű édes
Fajta: sárgamuskotály

Űrtartalom: 500 ml
Alkoholfok: 10,0% vol.
Maradék cukor: 77 g/l
Savtartalom: 5,2 g/l

Szüret: 2019. október
Szőlőfajták: 100% sárgamuskotály

BORKÉSZÍTÉS
Erjesztés: saválló acéltartályban
Érlelés: saválló acéltartályban

BOR LEÍRÁS
Tokaj-Hegyalja harmadik fő fajtájából készült természetes édes bor. A szőlő szüreti időpontjának megválasztásában találjuk a kései szüretelésű borok kulcsát, az érésnek egy olyan szakaszára koncentrálunk, amikor a teljes érésből adódó töppedést, helyenként aszúsodást, a szőlőszemek koncentrálódását látjuk,s ezt a gazdagságot szeretnénk minden alkalommal az aszúnál könnyedebb,gyümölcsösebb formába önteni.

2 200 Ft