Történetünk

Ismerd meg családi borászatunkat

Csubákné Balázsi Erika és Csubák József vagyunk, a Csubák Családi Pincészet tulajdonosai, szőlész, borász páros.

Mindketten szőlész, borász családból származunk, az ereinkbe ivódott a munka, melyet gyermekkorunk óta megtapasztaltunk családi környezetünkben. József a testvérétől tanulta a szakmát, Erika pedig az édesapjától örökölte a szőlő szeretetét. Nem volt kérdés tehát, hogy továbbvisszük a szőlővel és a borral való foglalkozást, mint családi örökséget.

2011 óta létezünk, mint Csubák Családi Pincészet. Az elmúlt évek alatt számos borversenyen részt vettünk, díjakat nyertünk, és nagyon sokan látogattak el hozzánk országunk távoli pontjairól és az országhatáron túlról is.

Sokat köszönhetek bátyámnak, Attilának. Már a 90-es évek óta együtt dolgoztunk, mint Csubák Családi Testvérek. Sokat tanultam tőle, az első szőlőterületeimet is neki köszönhetem.

Édesapámtól kaptam a szőlő szeretetét. Gyerekkoromban sokat szorgoskodtam körülötte, a mindennapjaim részévé vált és ezzel együtt természetessé, hogy tovább viszem azt, amit ő olyan nagyszerűen csinált sok-sok éven keresztül.

Pincéink

Hercegkúton és Tolcsván

Hercegkút, Gombos-hegyi pincesor

Csupán annyi kötött bennünket Hercegkúthoz, hogy családunk egy tagja, József testvére közel 10 évet dolgozott a településen. Megismertük az itt élő embereket, és magával ragadott bennünket a svábok rendszeretete, rendessége, fegyelmezettsége, és ezzel együtt a pincesorok is. Eldöntöttük, hogy amint lehetőség nyílik rá, vásárolunk itt egy pincét.

Így is történt 2005-ben, majd elkezdődött a munka. Ástuk a meglévő pincét majd 2 éven keresztül, így lett a 15 méteresből 100 méter hosszú érlelőpincénk Hercegkúton, a Világörökség részét képező Gombos-hegyi pincesoron.

Megközelítőleg 200 hordót, azaz 400 hektoliter bort tárolunk itt, és ezzel együtt 50-60 vendéget tudunk borkóstolók, borvacsorák alkalmával hellyel kínálni kóstolótermünkben.

Tolcsva, Kopaszkai pincesor

Tolcsván lévő pincénk szintén egy érlelőpince, itt borkóstolásra, borvacsorák lebonyolítására nincs lehetőség, viszont vásárlóinkat palackos és lédig borokkal kiszolgáljuk.

Dűlőink

a Tokaji borvidéken

Családunk eredetileg szőlőtermesztéssel foglalkozott, majd nyitva a borkészítés irányába, van lehetőségünk a legjobb adottságokkal rendelkező ültetvényeken lévő szőlőt felhasználni a borkészítésre összesen 12 hektár területen.

Szőlőterületeink Tolcsva, Olaszliszka, Szegi és Mád dűlőiben találhatóak.